En gruppe kolonister havde en hyggelig dag, mens de hakkede æbler til den store guldmedalje i en muerbalje. Der blev lagt kræfter i, da de hakkede og mosede æbler blev presset til most.
Ummmmmm - det smager dejligt sådan noget friskpresset juice! Det kan anbefales. Så du skulle komme og være med til næste år. For det må vi gentage hvert efterår fra nu af :)
Se foto fra dagen på Facebookgruppen http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.161816744017813&type=1
Kom og prøv vores nye mostpresse på lørdag den 21.9.13
fra kl. 11-13
(eller til alle fremmødte har fået presset deres æbler)
- husk æbler og noget til at have saften i.
Frisk most kan holde sig en uges tid i køleskab, men derudover er der to måder, der forlænger holdbarheden. Den letteste er at fryse den ned – men det kræver en del frysekapacitet – og desuden kan man pasteurisere mosten. Det gør man ved, at opvarme mosten – evt. i den emballage, man har valgt – til 80 grader og holde den temperatur i 10 minutter.
Hent inspiration, tips og tricks til kunsten at moste, konservere og lave sin egen cider:
www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/hoest_og_opbevaring/411.html
www.mosteri.dk/tips.htm
politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE567722/faa-most-ud-af-dine-aebler/
Foreningen er vært ved en kop kaffe og en småkage. Hyggen må vi selv klare.
Aktivitetsudvalget